Startuoliai priimantys klimato kaitos iššūkius

Klimato kaita yra vienas didžiausių visos žmonijos iššūkių, su kuriuo turi kovoti ne tik vyriausybės, bet ir miestai, korporacijos, žmonės. Dalis startuolių taip pat imasi šios kovos. Pateikiu pačius įdomiausius ir su didžiausiu potencialu:

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „altered nozzle“

Altered compamy – Švedijoje esanti įmonė, kuri dušo srovę paverčia intensyvia migla taip leidžianti sumažinti vandens naudojimą iki 98 %. Altered galvutę prie esančios vandens pateikimo sistemos galima pritaisyti per maždaug 30s.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „OLIO app“OLIO – Apibūdinamas kaip Tinderis maistui, Olio yra maisto mainų platforma, sujungianti kaimynus ir žmones su kavinėmis, parduotuvėmis ir t.t.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „PHYSEE Technologies“

PHYSEE Technologies-technologijų įmonė, kuri sukurė permatomus langus, kurie taip pat veikia kaip ir saulės baterijos.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „The Great Bubble Barrier“

The Great Bubble Barrier – Įmonė kovojanti su plastiko atliekomis patenkančiomis per vandens telkinius. Tai vienintelė priemonė, kuri leidžia sugaudyti atliekas, bet tuo pačiu nesustabdo žuvų ir kitų vandens gyvūnų srauto.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „biocarbon engineering“

Biocarbon engineering – startuolis, kuris pasitelkia dronus medžių sodinimui. Šis būdas yra maždaug 10 kartų greitesnis nei tradicinis.