48er-Tandler antrinio panaudojimo parduotuvė

Vienos miesto komunalinis departamentas 48 yra atsakingas už miesto atliekų tvarkymą nuo 1989 m. Tada buvo atidaryta pirmoji antrinio panaudojimo parduotuvė 48er-Basar. Ji veikė kaip atliekų prevencijos priemonė, kuomet vis dar geri daiktai iš atliekų surinkimo centrų buvo sutvarkomi ir parduodamos ten.

Toliau vystant 48er-Basar, 2015 m. buvo įsteigta 48er-Tandler parduotuvė. Ji įsikurė centre ir buvo moderniai įrenga su up-cycled baldais tam, kad pritrauktų visas miesto gyventojų grupes. Tuo pačiu, visi Vienos atliekų surinkimo centrai buvo aprūpinti Tandler-dėžėmis, kuriose miesto gyventojai gali palikti savo gerus ir veikiančius daiktus.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.jpeg

48 departamentas atliko intensyvią kampaniją, kad kuo daugiau Vienos gyventojų sužinotų apie galimybę atnešti savo dar kartą panaudojamus daiktus į vieną iš atliekų surinkimo centrų vietoje to, kad tiesiog išmestų juos. Į 48-er Tandler taip pat patenka miesto savivaldybei ir jos įmonėms nebereikalingi bei mieste rasti ir nepasigesti daiktai.

48-er Tandler Vienos miestui teikia socialines ir ekonomines naudas: miestiečiai gali surasti aukštos kokybės panaudotus daiktus už prieinamą kainą, o visas pelnas yra paaukojamas taip pat visas pelnas yra skiriamas labdarai.

2017 m. per dieną apsilankė apie 720 žmonių, kas per metus sudarė 140 000, kurie nupirko net 158 000 daiktų!